Závodní auta z role toaletního papíru

Závodní auta z role toaletního papíru

Od Babysits
4 min čtení

Také vaše děti rádi nechávají ležet prázdné role od toaletního papíru a čekají, až je uklidíte? Místo toho, abyste je vyhodili, proč radši nesvolat děti a místo toho z rolí něco zábavného nevytvořit? Na vytvoření našich závodních vozů nebudete potřebovat více než pár recyklovaných rolí toaletního papíru a trochu barvy!

Podívejte se na náš podrobný video návod k tvorbě vlastních závodních automobilů z role toaletního papíru! Podrobnější popis najdete v našem příspěvku níže.

Pro začátek budete potřebovat jen pár věcí:

  • Prázdné role od toaletního papíru
  • Akrylová barva
  • Nůžky
  • Papír
  • Lepidlo

pomůcky na tvoření

Jakmile najdete materiály, které budete na tvoření potřebovat, je čas rozhodnout, jakou barvu budou mít vaše závodní auta. Rozhodli jsme se vytvořit 3 závodní vozy, ale můžete jich udělat tolik, kolik chcete (podle toho, kolik prázdných toaletních rolí máte!).

tvoření z role toaletního papíru nabarvené role

Naše role recyklovaného toaletního papíru jsme namalovali třemi různými barvami: modrou, zelenou a žlutou. Možná budete chtít vytvořit klasické červené závodní auto! Tip: Místo barvy můžete použít i barevný papír.

tvoření z role toaletního papíru stříhání

Toto je ta nejsložitější část! Pomocí malých nůžek na šití z rolí toaletního papíru vystřihněte obdélníkový tvar. Pokud doma nemáte pár malých nůžek (které ale většina lidí určitě má!), můžete také použít ořezávací nůž. Důležitá poznámka: Tento krok vyžaduje pomoc rodičů a není bezpečné, aby jej malé děti prováděly samy.

tvoření z role toaletního papíru závodní auta

A teď je čas ozdobit vaše závodní auta! Rozhodli jsme se pro parádní design blesku na našem zeleném závodním voze a několik jednoduchých pruhovaných vzorů na ostatních vozech.

malování na výtvory z role toaletního papíru

Před přidáním závodních čísel jsme každé auto namalovali několik vrstvami barev. Tip: Pokud vaše děti netrpělivě čekají na zaschnutí barvy, můžete proces urychlit fénem na vlasy.

tvoření závodních vozů

Nyní přidat kola! Na 400 gramový akrylový papír jsme namalovali černé kruhy (ale jakýkoli tvrdý papír postačí) a poté jsme na bílý papír nakreslili o něco menší kruhy. Pokud náhodou máte černý papír, ušetří vám to čas! Vyrobili jsme 3 vozy po 4 kolech, takže jsme celkem udělali 12 kol.

tvoření závodních aut kola

Jakmile si namalujete a nakreslíte kola, je čas je vystřihnout pomocí nůžek. Dále můžete na trochu větší pneumatiky (černé kruhy) nalepit ráfky (bílé kruhy). Pro tento krok jsme použili univerzální rychleschnoucí lepidlo, ale stačit bude i jednoduché tekuté lepidlo nebo lepicí tyčinka!

Závodní auto tvoření z role toaletního papíru

Dalším krokem je připevnění kol na závodní vozy z rolí toaletního papíru! K připevnění papírových koleček k autům z rolí toaletního papíru jsme opět použili univerzální rychleschnoucí lepidlo. Tip: Pokud máte doma malé spony nebo sponky na papír, můžete je také použít k připevnění kol. Kola vašich vozů se tak budou moct otáčet!

Závodní auta z role toaletního papíru

A takhle mohou vypadat vaše hotové závodní vozy z recyklované role toaletního papíru! Do našich automobilů jsme také přidali volanty vyřezáním malých kruhů ze 400 gramového akrylového papíru a přidáním detailů pomocí černé akrylové barvy.

Líbilo se vám vytváření těchto závodních vozů? Rádi bychom viděli vaši verzi našich závodních vozů z roli toaletního papíru! Označte nás @babysits na Instagramu nebo je s námi sdílejte na Facebooku (@babysits).

A pro další rafinovanou inspiraci si nezapomeňte prohlédnout naše další nápady na tvořivé projekty.

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma