Naučte se, jak si zavázat tkaničky

Naučte se, jak si zavázat tkaničky

Od Babysits
3 min čtení

Pokud vaše dítě ještě nezvládlo umění vázání tkaniček, pak je toto tvoření právě pro něj! Koneckonců, bude to o jednu vaši ranní povinnost méně! Aby bylo učení vázání tkaniček o něco zábavnější, náš snadný tvořivý nápad vám pomůže začít.

Vytvoření šablony boty z lepenky je velmi jednoduché a děti se budou rádi zapojovat a navrhovat své vlastní tvořivé boty. Pro začátek budete potřebovat:

  • Lepenka
  • Akrylová barva
  • Černý fix
  • Děrovačka
  • Tkaničky (můžete také použít provázek nebo stuhu!)

Jakmile budete mít své materiály, první věcí, kterou budete muset udělat, je obkreslit nohy vašeho dítěte na kousek lepenky. K tomuto kroku jsme použili černý fix.

Šablona boty tvoření pro děti

Nyní, když máte základní obrys svých bot, můžete začít se zábavnou částí: zdobením! Nemohli jsme se rozhodnout pro jednu barvu, proto jsme se rozhodli pro další nejlepší řešení: každou barvu. Tip: Pokud nemáte po ruce žádnou barvu, můžete také použít fixy, pastelky nebo voskovky.

Šablona barevné boty, jak uvázat tkaničky

Jakmile budete se svými zábavnými vzory na botech spokojeni, můžete si opatrně vystřihnout své lepenkové šablony boty.

Naučte se vázat tkaničky šablona na vystřihnutí

Dále chceme v našich šablonách obuvi vytvořit díry, kterými se proplétá tkanička. Tip: Pokud nemáte děrovač, jehla a šroubovák dělají zázraky. To by však měli dělat pouze dospěláci.

Šněrovací šablona otvory pro šněrování tkaničky

Nyní nejdůležitější část: vázání tkaniček! Svým dětem můžete ukázat, jak uvázat tkaničky (nebo stužku, podle toho, co máte doma) jejich protažením přes otvory. A co je nejdůležitější, můžete jim tím ukázat, jak si zavázat tkaničky na botách!

Podívejte, to nebylo vůbec těžké! Povzbuzení vašich dětí k dělání této každodenní činnosti vám nejen ušetří čas během ranního shonu, ale také vaše dítě naučí důležitou dovednost trpělivosti a pochopení, že dosažení dobrých výsledků vyžaduje čas!

A ta dá! Takto bude nakonec vypadat vaše šablona na vázání tkaniček z kartonu.

Naučte se zavázat tkaničky tvoření pro děti

Líbilo se vám toto tvoření? Rádi bychom viděli vaši verzi naší šablony na vázání tkaniček! Sdílejte je s námi na Facebooku (@babysits) nebo nás označte na Instagramu.

Další nápady na naučné tvořivé projekty najdete v našich dalších nápadech na tvoření a řemesla!

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma