Tvořivá zvířata z recyklované lepenky

Tvořivá zvířata z recyklované lepenky

Od Babysits
3 min čtení

Recyklovaná lepenka je zábavný a všestranný materiál, který všichni většinou máme někde po domě. Takže místo toho, abyste jí vyhodili do koše, proč s ní nevytvořit něco krásného? Připravte děti, vytáhněte barvy a zapojte svou kreativitu!

Učit děti o rovnováze našeho přesně nastaveného ekosystému je velice důležité. Abychom vám pomohli začít konverzaci na toto téma s vašimi dětmi, vytvořili jsme tento zábavný tvořivý projekt na lepenkové zvíře, který si můžete udělat! Proč nezkombinovat zábavu a učení a přitom společně vytvořit svá vlastní divoká zvířata?

Dětské výtvory z lepenky

Pro začátek, vše, co budete potřebovat, jsou nůžky, tužka a lepenka. Pokud víte, jaké zvíře byste chtěli vytvořit, můžete začít nakreslením jednoduchého obrysu na lepenku. Nemusíte být příliš vybíraví, protože detaily můžete přidat později trochou barvy!

Tvoření pro děti

Myšlenkou je nechat vaše tvary úplně jednoduché! My jsme vytvořili tvary zvířat, které jen volně představují divoká zvířata, a poté jsme vytvořili nohy ve tvaru písmene „U“, které můžete zasunout na místo pomocí dvou štěrbin, které jsme vyřezali do každého tvaru těla.

Kartonový výřez

A teď je čas na malování! Použili jsme akrylové barvy v barvách, které odpovídají přirozenému vzhledu zvířat. Samozřejmě, pokud to chcete trochu pozměnit a vytvořit fialového slona nebo modrou žirafu, jděte do toho! Jakmile základní nátěry uschnou, můžete začít štětcem s tenkými štětinami a přidat všechny ty zábavné další detaily, jako jsou skvrny žirafy.

namalované výstřižky

Jakmile svá lepenková zvířata namalujete a dáte jim dostatek času na uschnutí, můžete je poskládat dohromady pro finální výsledek!

Tvoření z lepenky

A tadá! Za chvilku budete mít stádo divokých zvířat. Tito zvířáci vypadají skvěle rozestavěni na poličce vedle dětských knih, nebo také navlečeni na provázek přeměněni na ozdobu.

Lepenková zvířata Tvoření Líbila se vám tato tvořivá aktivita? Podívejte se na naše další nápady na tvoření pro další skvělé nápady pro děti!

A nezapomeňte se s námi podělit o své výtvory na Instagramu! Označte nás @babysitsa předveďte své divoké zvířata.

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma