Jak napsat text na profil nebo životopis chůvy

Jak napsat text na profil nebo životopis chůvy

Od Babysits
3 min čtení

Na Babysits můžete vytvořit profil se všemi potřebnými informacemi, které mohou rodinu zajímat a hledat v chůvě. Je však důležité věnovat zvláštní pozornost části „Motivace a zkušenosti.“

Základy profilu/životopisu chůvy:

Rodiče často vybírají lépe vypadající a úplnější profil nebo životopis chůvy, takže se ujistěte, že ten váš vyčnívá z davu! Jaká jsou zlatá pravidla pro úspěšný profil? Postupujte podle těchto jednoduchých kroků:

jak si najít práci chůvy

Motivace a zkušenosti

Často se stává, že rodiče věnují hodně pozornosti sekci motivace, protože právě tam se mohou o chůvách dozvědět nejvíce.

Pokud je popis příliš dlouhý, rodič často přečte pouze prvních pár řádků. Pokud je naopak příliš krátký, riskujete, že neposkytne dostatek informací. Je proto nutné najít zlatý střed, který stručně vysvětlí kdo jste, co děláte a co nabízíte.

Vžijte se do kůže mámy nebo táty. Většina jejich inzerátů je konkrétních, například: „Hledám chůvu, která může autem zavést a vyzvednout mého syna každý den ze školy.” Co první vás zaujme?

  • Zavést syna
  • Každý den

Hledají teda někoho, kdo má řidičský průkaz a kdo je k dispozici téměř každý den. Pokud například existují konkrétní věci, které můžete rodinám nabídnout, je dobré je hned specifikovat.

Věci, které byste měli zahrnout do motivace chůvy:

  • Nejprve se představte uvedením svého jména a toho, kdo jste. Hledáte práci jako chůva nebo chcete spíš doučovat?

  • Uveďte, zda máte zkušenosti s dětmi nebo s hlídáním dětí. To vám přidává body, protože můžete požádat lidi, se kterými jste v minulosti pracovali, aby vám poskytli referenci.

  • Uveďte co můžete nabídnout: cizí jazyky, řidičský průkaz, osvědčení o absolvování kurzu první pomoci, hlídání dětí na dálku atd. Vždy je lepší předvídat potřeby rodiny tím, že jim nabídnete své dovednosti.

  • Dostupnost. Je dobré být flexibilní, ale pokud máte závazky, které nelze přesunout, je nejlepší o tom dát vědět. Soustřeďte se však vždy na to, kdy jste dostupni, například „Jsem k dispozici každé dopoledne, abych vyzvedl vaše děti ve škole,“ místo „Nejsem k dispozici dopoledne“.

Věci, kterým se při motivaci chůvy vyhnout

  • Snažte se vyhnout frázím jako „Naléhavě hledám práci“. I když je váš požadavek upřímný, je často vyřazen mezi prvními. Napište radši: „Mám spoustu volného času, který mohu trávit s vašimi dětmi a mohu se vám snadno přizpůsobit.“

  • Pokud nemáte žádné zkušenosti s dětmi, neříkejte to přímo. Pokud jste se starali například o mladší sourozence nebo bratrance, počítá se to. Pokud ne, soustřeďte se v popisu na to, jak důležitá péče o děti je.

  • Nelžete, protože lži povedou ke katastrofě. Například pokud nemáte auto, napište, že máte řidičský průkaz nebo že chůze pro vás není problém. Snažte se být co nejvíce upřímný.

Zde je infografika, která shrnuje, co do inzerátu napsat a co ne.
jak napsat popis chůvy

S kvalitním profilem je nalezení skvělé práce hlídačky přes Babysits snadné. Nezapomeňte inzerovat vaši kvalifikaci na hlídání dětí prostřednictvím svého popisu, referencí a hodnocení a nezapomeňte zvýšit svou viditelnost prostřednictvím systému odznaků!

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma