První hlídání dětí na dálku

První hlídání dětí na dálku

Od Babysits
5 min čtení

Už jste slyšeli o hlídání dětí na dálku? Jste zvědaví a chcete pomoct rodičům a dětem jako online chůva? Zde je několik extra tipů, triků a zkušeností z reálného života od superchův a týmu Babysits, kteří si poprvé vyzkoušeli hlídání dětí na dálku.

Zkušenosti online hlídaček a lektorů

V Babysits jsme testovali hlídání na dálku, abychom mohli dát tipy a triky chůvám, které to také chtějí vyzkoušet. Kromě toho jsme se zeptali několika superchův, jestli se s námi chtějí podělit o své zkušenosti. Jste zvědaví na výsledky a zkušenosti? Zde je několik recenzí:

Debora - “Slyšela jsem od své tety, že se moje sestřenice cítila osamělá, protože se nemohla vidět se svými spolužáky a přáteli. Abych jí trochu pomohla, zavolala jsem jí a chvíli jsme si povídali. Poté se zdálo být dobrým nápadem přečíst si moji oblíbenou knihu z dětství Ezzin deník. Moje sestřenice si opravdu užívala povídání si se mnou a poslouchání příběhu. Dohodli jsme se, že to budeme dělat každý týden!”

Julie - “Před několika dny jsem poprvé s Marií vyzkoušela pomoc s domácími úkoly na dálku. Myslím, že hlavní výhodou pro ni a její rodiče bylo to, že jsem se ji věnovala, zatímco rodiče pracovali z domova. To, že jsem byla online a odpovídala na její otázky, jí pomohlo soustředit se a mě to přimělo používat mozek k tomu, abych se vrátila k překvapivě složitým matematickým úkolům!”

Elena - “Moje první zkušenost jako chůvy na dálku byla opravdu pěkná. Spolu s Viktorií jsme se naučily čísla v angličtině od 1 do 10. Toto cvičení se dalo docela snadno udělat přes obrazovku. Připojení k internetu bylo jediným problémem, který jsme kdy měly. Ale kromě toho jí to pomohlo. Těšíme se na další online doučovací hovor!”

Charlotte - “Když jsem poprvé slyšela o hlídání dětí na dálku na Babysits, musím přiznat, že jsem se divila, jak je to možné. Nyní se o Valentinu starám na dálku, zatímco její rodiče pracují z domova. Bavily jsme se dobře, dokonce jsme si vymyslely tanec a společně jsme tvořily.”

Josef - “Moje zkušenost s hlídáním dětí na dálku s Lucii byla opravdu zábavná. Hráli jsme spolu na klavír a snažil jsem se jí pomoct naučit se některé základní melodie. Bylo trochu obtížnější než obvykle ukázat, které klávesy potřebuje hrát, ale s trochou cviku a změny úhlu kamery, aby mohla sledovat, kde hrály moje ruce, to vyšlo docela dobře!”

Tipy na první hlídání dětí na dálku

První schůzka s novou rodinou je vždy zajímavá. O to víc, když je online! Ujistěte se, že nejdříve máte poznávací setkání s rodiči a dítětem (dětmi) prostřednictvím online video platformy, jako je například Skype. Na tomto setkání se můžete trochu víc poznat, mluvit o hodinové sazbě, sdílet své kontaktní údaje pro případ nouze, mluvit o činnostech, které s dítětem budete dělat, a jak dlouho bude hlídání dětí trvat. Během tohoto prvního setkání se pokuste seznámit s dítětem, abyste se už trochu poznali.

Když nastane první hlídání dětí, doporučujeme, aby na něm rodiče prvních pár minut zůstali. Jakmile se dítě usadí a dělá s chůvou něco zábavného, může rodič opustit místnost nebo nechat dítě s chůvou. * Vždy se ujistěte, že rodič je stále ve stejném domě nebo místnosti jako dítě.

Zábavná první aktivita s dítětem je „nakresli svůj život“. Tímto způsobem se oba můžete lépe poznat. Je snazší, když s touto aktivitou začne chůva, takže může dát dítěti příklad. Mluvte o sobě, svých koníčcích, kde žijete a kdo jsou vaši přátelé. Když to říkáte, také to zároveň kreslete a ukažte dítěti. Jakmile o sobě řeknete všechno hezké, je na řadě dítě!

Tipy na hlídání na dálku z testovacího panelu

Speciálně pro vás testovací panel Babysits poskytl 8 hezkých tipů, které se vám budou hodit, když budete online chůvou.

  • Tip 1: Rodič by měl být vždy ve stejném domě nebo dokonce pokoji jako dítě.

  • Tip 2: Než začnete s hlídáním online, nezapomeňte rodiče požádat o telefonní číslo. Pokud se něco stane, dítě musí jít na toaletu, nefunguje připojení k internetu, dítě se už neumí soustředit atd., můžete snadno zavolat rodiči a rodič může přijít do místnosti a postarat se o něj.

  • Tip 3: Vždy pamatujte, že aktivity budou pravděpodobně zabírat trochu více času a úsilí než obvykle. Zvláště když dítě něco učíte, například jak hrát na hudební nástroj nebo když mu pomáháte s domácími úkoly. Vždy buďte trpěliví a nezapomeňte udělat několik přestávek navíc.

  • Tip 4: Když dítě učíte, jak hrát na hudební nástroj, ujistěte se, že je webová kamera zaměřena na vaše ruce, a ne na váš obličej. Tímto způsobem se dítě snáze učí.

  • Tip 5: Hlídání na dálku není pro opravdu malé děti. Jakmile dítě umí mluvit, sedět samo a dokáže se soustředit déle než 30 minut, je připraveno na hlídání online. Pokud rodič neví, zda to bude pro jeho dítě možné, doporučujeme nejprve vyzkoušet to na několik minut, dokud je rodič přítomen a poté společně s rodičem rozhodnout, zda to dítě zvládne.

  • Tip 6: Hlídání dětí na dálku není určeno na celý den. Pokud se rodič opravdu potřebuje soustředit na svou práci nebo má schůzku, hlídání dětí na dálku je perfektní. 1 až 3 hodiny jsou pro online hlídání v pořádku, ale nedoporučujeme hlídat déle. Při delších hovorech je velká šance, že dítě ztratí pozornost.

  • Tip 7: Používání počítače místo telefonu je jednodušší.

  • Tip 8: Ve skutečnosti existuje spousta aktivit, které stále můžete dělat, když hlídáte na dálku. Zde je několik návrhů na věci, které můžete dělat jako online chůva - naučte děti, jak hrát na hudební nástroj, čtěte jim knihu, tančete a zpívejte společně, společně si vytvořte pár tvořivých nápadů, pomozte dětem s domácími úkoly, naučte je cizím jazykům, mluvte, hrajte hry a společně cvičte.


Také jste zvědaví na hlídání dětí na dálku a chcete si to vyzkoušet? Přejděte do svého profilu a vyberte možnost „k dispozici na dálku“. Tímto způsobem mohou rodiče, kteří chtějí mít online chůvu, filtrovat, najít váš profil a kontaktovat vás! Nezapomeňte se s námi a komunitou podělit o své zkušenosti!

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma