Kousky mraženého jogurtu

Kousky mraženého jogurtu

Od Babysits
2 min čtení

Všichni si rádi jednou za čas dopřejeme misku zmrzliny, ale co kdybyste si mohli zmrzlinu užít bez obav z přidaného cukru? Naše domácí kousky mraženého jogurtu jsou dokonalým receptem pro celou rodinu.

Neexistuje lepší způsob, jak si dopřát, než s miskou studené zmrzliny. Zmrzlina zakoupená v obchodech je ale plná přidaných cukrů, umělých příchutí a barev. Dobrou alternativou pro zmrzlinu je mražený jogurt, ale stejně jako zmrzlina, i mražené jogurty zakoupené v obchodě často obsahují přidaný cukr a umělé příchutě.

Co kdybychom vám řekli, že pro své malé děti můžete připravit mražené jogurtové pochoutky doma? Jsou snadné na přípravu a jsou mnohem zdravější než alternativy zakoupené v obchodě.

Co potřebujete:

  • Jogurt
  • Ovoce
  • Nějaké formy, které můžete dát do mrazničky

Jste připraveni připravit tyto zdravé pochoutky?

Kroky k přípravě lahůdek jsou snadné a lze je provést za méně než 5 minut.

  • Začnete tím, že dáte do forem jogurt.
  • Přidejte ovoce (vybrali jsme mražené jahody a maliny).
  • Nyní jen přidejte další jogurt, který zakryje ovoce.

Ingredience pro zdravé pochoutky pro

To bylo snadné, že?

Vše, co musíte udělat, je dát formy do mrazničky a počkat, až ztuhnou! To obvykle trvá přibližně 3–5 hodin v závislosti na nastavení mrazničky.

Vaše zdravé pochoutky na horké dny jsou připraveny k podávání.

Zdravé pochoutky pro děti

Vždy můžete přidat více ovoce nebo jiné druhy ovoce, podle vaší vlastní chuti. Nepoužili jsme žádné sladidlo, protože samotné ovoce je sladké. Pokud chcete mít pochoutku sladší, doporučujeme vám přidat do jogurtu trochu medu nebo javorového sirupu a před přidáním do forem jogurt dobře promíchat.


Líbil se vám náš recept? Rádi bychom viděli vaše mražené jogurty. Sdílejte je na Instagramu a použijte #Babysits nebo nás označte v příspěvku pomocí @babysits.

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma