Výukové aktivity pro malé děti

Výukové aktivity pro malé děti

Od Babysits
4 min čtení

Vzdělání a výuka jsou dvě z nejdůležitějších součástí života každého dítěte. Škola je proto cenným nástrojem. Každý rodič určitě obdivuje a oceňuje trpělivost a dovednosti učitele svého dítěte. Je normální, že si rodiče udělají ve svém nabitém programu čas, aby se mohli s dětmi po škole učit a dělat další vzdělávací aktivity. Cítíte, že je toho na vás moc? Nebojte se, nejste sami! V Babysits jsme vytvořili 3 různé aktivity pro ty nejmenší na vytištění. Jsme tu, abychom vám pomohli!

Pojďme počítat!

Učení se počítat se může zdát nudným úkolem jak pro rodiče, tak pro děti, ale vytvořili jsme tuto aktivitu, aby si vaše dítě proces učení se počítat užilo.

vybarvi květinu a včely

Postupujte podle těchto kroků:

  • Nechte své dítě namalovat květiny, včely a motýly. Mohou to udělat podle příkladu nebo si jen vytvořit vlastní verzi. Nechte to na nich!
  • Pokud je to potřeba, hmyz pro ně vystřihněte. Můžete je také nechat to udělat, ale neustále na ně dávejte pozor!
  • Nyní je čas se učit! Tato aktivita má pomoct vašemu dítěti naučit se o číslech a počítání. Můžete umístit různé varianty počtu motýlů, včel a květin a zeptat se jich: Kolik včel je na květině? Spočítej mi, kolik motýlů letí kolem květu.
  • Požádejte je, aby spočítali počet a napsali jej na list papíru.

Tvary

Díky této aktivitě může vaše dítě procvičovat psaní i kreslení. Je to snadná aktivita, ale může být také zábavná a kreativní!

následujte tečky tvarů

  • Nejprve je požádejte, aby spojili tečky a vytvořili tak tvary.
  • Poté je požádejte, aby pojmenovali každý tvar.
  • Čas psát! Pokud je vaše dítě dost staré, může na šedou část napsat název každého tvaru. Zde si procvičují psaní i čtení!
  • V neposlední řadě: Čas na malování! Jako poslední část této aktivity požádejte své dítě, aby vybarvilo každý tvar konkrétní barvou. Tímto způsobem můžete zkontrolovat, jak aktivita probíhala, a zda vaše dítě potřebuje další lekci o tvarech!
  • Jako bonusovou aktivitu můžete také udělat anglickou verzi šablony. Mohou se tak naučit tvary v jiném jazyce.

Hodina angličtiny

učení se jazyka pomocí ovoce a zvířat

Učení se jazyků je velmi důležitá a obohacující součást života každého z nás. Bez ohledu na to, jak starý nebo mladý jste, může vám to změnit život! A čím dříve se dostanete do kontaktu s jinými jazyky, tím snazší pro vás bude v budoucnu se v nich zlepšovat.

Proto vám s tím v Babysits chcem pomoct! Vytvořili jsme dvě různé šablony, které vaše děti naučí o zvířatech a ovoci, v češtině i angličtině.

Aby to bylo zábavnější, můžete si je vytisknout a vystřihnout jako kartičky a hrát s dětmi různé hry. Zde je několik nápadů:

  • Pexeso: U této hry každou šablonu vytiskněte dvakrát. Poté nastříhejte všechny obrázky a položte je směrem dolů. V každém kole musí hráč otočit 2 karty, aby našel páry. Hráč s více páry na konci vyhrává.

Tip: Pokaždé, když otočíte karty, řekněte nahlas jméno zvířete nebo ovoce v obou jazycích.

  • Hádej, kdo jsem: Cílem hry je uhodnout, jakou kartu má druhý hráč. Můžete hrát ve dvou, ale čím víc lidí, tím větší zábava.

U této hry si jeden hráč vezme kartu a bez uvedení názvu ovoce nebo zvířete ho musí popsat. Ostatní hráči musí hádat, o co jde. První, kdo uhodne, vyhrává!

Tip: Při kartách se zvířaty můžete napodobovat i pohyby nebo zvuky zvířat!


Dělat různé aktivity doma s vašimi dětmi jim pomůže nejen se učit, ale také se bavit! Pokud je chcete něco naučit a zároveň si něco zábavné vytvořit, podívejte se na naše fáze Měsíce a naše skvělá zvířata. A pamatujte, že učení není jen o výsledku, ale také o procesu! Pokud z toho uděláte zábavu, budou to milovat!

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma