8 chyb při hlídání dětí

8 chyb při hlídání dětí

Od Babysits
4 min čtení

Víte, kolik se toho můžete naučit jako chůva? Můžete si díky tomu vypěstovat rodičovské dovednosti, které se vám v budoucnu mohou hodit. Pokud v současné době studujete na vysoké škole zaměřené na práci s dětmi, může hlídání dětí poskytnout skvělé zkušenosti/dovednosti, které můžete přidat do svého životopisu. Práce s dětmi je však obrovská odpovědnost a má mnoho úskalí. Ale nemusíte se obávat, jsme tu, abychom vám pomohli překonat nejběžnější chyby a zajistit si tak jenom to nejlepší hodnocení a reference.

Tady je 8 chyb, kterým je třeba se během hlídání dětí vyhnout:

1. Pozdní příchod na hlídání dětí

Pozdní příchod na hlídání dětí může vypadat docela neprofesionálně. Proto byste se měli připravit předem, abyste měli dostatek času dorazit na dohodnuté místo. Před hlídáním dětí se zeptejte, jaké úkoly máte udělat, abyste byli připraveni převzít otěže, až hlídání dětí začne.

2. Nadužívání telefonu

Zatímco se staráte o děti, není dobré chatovat na telefonu nebo procházet sociální sítě. Nezapomeňte, že jste placeni za práci, proto je nejlepší nechat si své osobní konverzace pro svůj volný čas. Místo toho, proč něco kreativního nevytvořit, jako například zábavné tvoření pro děti.

3. Zveřejňování fotografií na sociálních sítích

I když možná budete chtít na Instagramu sdílet fotku úžasného receptu, který jste vytvořili s dítětem, které hlídáte, měli byste si vždy pamatovat, že musíte získat povolení od rodičů, pokud chcete zveřejňovat fotografie jejich dětí nebo jejich domu online.

4. Práce během vaší nemoci

Může to být frustrující, pokud potřebujete zrušit hlídání dětí, ale pokud se cítíte nemocně, je lepší hlídání zrušit. Je obtížnější zvládnout děti plné energie, pokud se necítíte dobře, a existuje také riziko infikování dětí, pokud je vaše nemoc nakažlivá. Pokud se však cítíte dost dobře na to, abyste mohli hlídat, dávejte pozor, abyste byli kolem dětí opatrní častým mytím rukou a správným zbavením se vašich použitých kapesníků.

5. Nadávání

Děti se učí rychleji, než si myslíte, a mohou rychle zachytit nevhodná slova, pokud jsou jim vystaveny. Chůva by měla jít příkladem, protože je vzorem pro děti, a měla by se vyhnout tomu, aby je učila nevhodným slovům nebo nadávkám.

6. Pití alkoholu

Může být lákavé dát si sklenku vína poté, co děti uložíte do postele. Nezapomeňte však, že stále hlídáte a jste za děti zodpovědní. Dítě se může probudit uprostřed spánku a vy musíte být schopni se o dítě postarat. Existuje také možnost nouze, kdy může být nutné odvézt děti na nejbližší pohotovost nebo do ordinace lékaře.

7. Kouření

Doporučujeme také při hlídání dětí nekouřit, protože tím udáváte špatný příklad pro děti a může to být škodlivé pro jejich zdraví (i pro vaše). Rodiče kouření často nedovolují sami od sebe. Sekundární kouř může u dětí způsobit dýchací potíže a u astmatiků častější a těžší astmatické záchvaty.

8. Nechat děti porušovat pravidla rodičů

Je důležité předem vědět, jaké činnosti mají děti povoleny. Pokud například rodiče nedovolí dětem jíst zmrzlinu nebo sledovat televizi, musí se těmito pravidly řídit i chůva. Nikdy nenechávejte děti samy bez dozoru. Děti mohou být nepředvídatelné a může dojít k nehodám. Hlídání dětí je práce, která vyžaduje velkou zodpovědnost a vaši plnou pozornost, abyste předešli nehodám.

chyby při hlídání dětí


Hlídání dětí je nesmírně důležitá role, proto vždy se chovejte profesionálně. Tímto způsobem si rodiče pravděpodobně rezervují vaši službu znovu a mohou vás dokonce doporučit svým přátelům (cink-cink). Dejte dětem vědět, kdo je jejich šéfem, a koho rozkazy musí plnit. Pokud potřebujete další pomoc s přípravou na hlídání dětí, přečtěte si náš článek týkající se toho, jaké nezbytnosti byste si měli na hlídání přinést.

Nyní, když víte, co nedělat, je na čase, abyste se pustili do hledání perfektní práce chůvy ještě dnes!

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma