10 tipů pro první den s vaší chůvou

10 tipů pro první den s vaší chůvou

Od Babysits
4 min čtení

Nechat své dítě s chůvou poprvé je vždy na nervy. Využijte náš kontrolní seznam chůvy (k vytištění) a naše tipy na první hlídání dětí pro bezproblémový první den.

Pravděpodobně se prvního dne s chůvou obáváte více než vaše dítě! Takže vyjměte stránku z jejich knihy a nezapomeňte odpočívat.

Je nervy drásající nechat své dítě poprvé s chůvou osamotě, zvláště pokud často netrávíte čas bez svého dítěte. O svém dítěti víte všechno, i to jak se o něj nejlépe starat, takže předání zodpovědnosti někomu jinému může být výzvou.

Ale nemusí být! Když víte, co můžete očekávat, a jste připraveni, můžete pomoct zajistit hladký průběh prvního hlídání pro sebe, své dítě i chůvu. Podívejte se na našich 10 nejlepších tipů na úspěšné první hlídání dětí.

10 tipů pro první den s vaší chůvou

 
 

1. Zjistěte, s kým pracujete

Nejdůležitější věc, kterou můžete udělat, abyste se cítili jistěji, když necháváte dítě s chůvou, je vědět, s kým pracujete. Naplánujte si, abyste se s nimi osobně setkali před prvním hlídáním, a udělali s nimi pohovor. Získání celkového přehledu o jejich povaze, vyžádání referencí a certifikací a obecně poznání dané osoby zvýší vaši důvěru, až přijde první den.

2. Připravte vše, co mohou potřebovat

Chůva ještě neví, jaké jsou oblíbené hry, aktivity, filmy nebo jídlo vašeho dítěte. Takže při prvním hlídání může být užitečné mít tyto věci připravené před jejím příchodem. Tímto způsobem budou mít co dělat společně a chůva získá lepší představu o návycích vašeho dítěte, o tom, co ho zajímá, a které aktivity jsou vhodné.

3. Poskytněte seznam kontaktů

Nikdy nenechávejte chůvu s vašim dítětem, aniž byste jí nejprve poskytli seznam kontaktních údajů, včetně nouzových kontaktů. Pokud je to relevantní, budete také muset své chůvě poskytnout informace o nezbytných lécích a/nebo alergiích, které vaše dítě může mít.

4. Použijte náš kontrolní seznam pro chůvu (na vytištění)

Abychom vám usnadnili život, vytvořili jsme kontrolní seznam pro hlídání dětí, který si můžete vytisknout a se svou chůvou společně projít. Než odejdete, ujistěte se, že jste prošli celým kontrolním seznamem.

Kontrolní seznam chůvy

5. Proveďte chůvu vaším domem

Udělejte chůvě prohlídku vašeho domu a ukažte jí, kde máte uloženo vše, co by mohli potřebovat, například náhradní oblečení pro vaše dítě, lékárničku, baterku, občerstvení atd.

6. Promluvte si o denním režimu vašeho dítěte

S tímto můžete jít tak do hloubky nebo být tak neformální, jak se vám líbí. Pokud však dáváte přednost tomu, aby se vaše dítě drželo svého obvyklého režimu, může být užitečné projít si denní plán s chůvou. Tímto způsobem lépe porozumí tomu, co je a co není povoleno, kdy by měli jíst večeři a jít spát atd.

7. Promluvte si o domácím řádu a úkolech chůvy

To může být užitečné, abyste se ujistili, že vy i chůva máte stejnou představu o tom, co jsou její povinnosti a také o tom, co může a nemůže dělat vaše dítě. Děti často například napnou pravdu o tom, kolik sladkého smí jíst, nebo o době, kdy obvykle chodí spát.

8. Vyzkoušejte si to nanečisto

Můžete také chůvu vyzkoušet a nechat ji na několik hodin hlídat, dokud tam budete dohlížet. To vám může pomoct, aby se hlídačka a vaše dítě navzájem lépe cítili, a můžete si udělat lepší představu o tom, jaký typ chůvy je!

9. Nedejte svému dítěti znát, že jste ve stresu

Pokud se cítíte obzvláště nervózní, když necháváte své dítě poprvé s chůvou, ujistěte se, že tento pocit nepřenášíte na své dítě. Děti často vycítí, jak se cítíte, a zrcadlí to. Když se tedy chystáte se svým dítětem rozloučit, obejměte ho a usmějte se a ujistěte ho, že se brzy vrátíte.

10. Dejte svým dětem o hlídání vědět

Je důležité dát dítěti vědět předem o plánovaném hlídání dětí. Často se to přehlíží, ale i děti potřebují čas na přípravu! Může proto být dobré předem dítěti chůvu představit. V den hlídání vaše děti rozpoznají chůvu, což jim pomůže cítit se uvolněně. Nadchněte děti pro to, že budou mít chůvu, a zdůrazněte, jak moc si spolu užijí!


Doufáme, že vám tyto tipy na hlídání dětí a náš kontrolní seznam chůvy pomohly! Hledáte chůvu? Použijte Babysits k nalezení hlídačky ve vašem okolí.

Hodně štěstí při prvním hlídání dětí!

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma