Jak chůvě s vašimi dětmi důvěřovat

Jak chůvě s vašimi dětmi důvěřovat

Od Babysits
3 min čtení

To, že musíte poprvé nechat své děti v péči chůvy, může být pro každého rodiče neuvěřitelně zneklidňující. Podívejte se na následující tipy, které pomohou vám i vašim dětem, zvládnout tento proces hladce!

Najděte chůvu, které důvěřujete, a seznamte se s ní

Pokud používáte Babysits, vyberte a kontaktujte lidi s podrobnými profily, které obsahují profilovou fotku a video, protože komplexní profily jsou mnohem důvěryhodnější. Zkontrolujte na profilech kvalifikace, zkušenosti a ověření nebo reference. Dále jim položte otázky, abyste zjistili, jak by zapadly do vaší rodiny a vašich rodinných hodnot. Nebojte se položit potenciální chůvě mnoho otázek. Pokud to hlídačka s prací myslí vážně, ráda odpoví na všechny vaše otázky. Po počátečném zasílání zpráv přes Babysits si můžete domluvit telefonát nebo osobní schůzku na veřejném místě. To vám umožní lépe porozumět tomu, jaká chůva je a zda se hodí do vaší rodiny.

Dejte dětem vědět předem

Informujte své děti co nejdříve o tom, že jste si najali chůvu. Často to přehlížíme, ale děti také potřebují čas na přípravu! Zvažte, zda vzít děti s sebou na schůzku s chůvou před prvním hlídáním. Předchozí setkání umožní dětem, aby se v den hlídání cítily pohodlně. Povzbuďte děti a nadchněte je pro hlídání s chůvou. Nezapomeňte zdůraznit, jak velkou zábavu s hlídačkou děti budou mít!

Požádejte chůvu, aby začala dřív

V den hlídání dětí pozvěte chůvu, aby přišla do domu 1 až 2 hodiny před začátkem hlídání. To umožní vašim dětem, aby se s novou hlídačkou cítily dobře. Povzbuďte novou chůvu a vaše děti, aby spolu komunikovaly, když jste poblíž. Pamatujte, že budování vztahů nějakou dobu trvá, takže to příliš nevynucujte! Když budou hlídačka a děti uprostřed zábavné činností, budou děti zaneprázdněné a usnadní vám to odchod z domu.

Dejte chůvě nouzové kontakty

Nouzové situace se nestávají příliš často, je však nezbytně nutné, aby všechny chůvy byly připraveny zvládnout nouzovou situaci, pokud by nastala. Diskutujte s hlídačkou, co by měla dělat, pokud nastanou určité situace. Sepište seznam nouzových kontaktních čísel a vysvětlete hlídačce, kdy by měla být jednotlivá čísla použita. Do seznamu zvažte zahrnutí čísel tísňových služeb, telefonních čísel vás a rodičů nebo jiného nouzového kontaktu.

Poskytněte informace a zdroje

Různé rodiny mají různá domácí pravidla. Ujistěte se, že jste chůvě jasně vysvětlili vaše domácí pravidla a veškeré speciální pokyny. Dobrý nápad je také domluvit se na používání předmětů v domácnosti, aby hlídačka přesně věděla, co smí používat. Nezapomeňte také ukázat chůvě, kde najde všechny věci potřebné k péči o děti (např. plenky, dudlíky atd.). Ujistěte se, že jste opatrovatelce poskytli informace o každodenním programu vašich dětí, jejich oblíbené hračky a veškeré potřebné jídlo a pití.

Kromě toho dejte svým dětem i hlídačce jasně najevo svá očekávání a hranice. Děti by měly pochopit, že pravidla se nemění jen proto, že nejste doma.

Nevytraťte se bez rozloučení

Při odchodu z domu se rozlučte se svými dětmi. Pokud to neuděláte, může to u dítěte vyvolat úzkost a starosti o to, kam jste šli. Když se loučíte, usmívejte se a obejměte každé dítě. Zůstaňte v klidu a vysvětlete jim, že se později vrátíte.


Jste připraveni udělat další krok a najít hlídačku pro vaše děti? Pomocí Babysits naleznete chůvu ještě dnes!

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma