Práce z domu s dětmi

Práce z domu s dětmi

Od Babysits
5 min čtení

Zkoušeli jste někdy pracovat z domu se svými dětmi? Vaše práce teda pravděpodobně nevyžaduje, abyste chodili do kanceláře nebo byli na konkrétním místě od pondělí do pátku. Práce z domu může být lákavá, ale zároveň obtížná, zvláště pokud jste obklopeni dětmi. Zde najdete několik užitečných tipů, díky nimž bude váš pracovní den doma produktivní.

Může být opravdu obtížné vyvážit soustředění se na práci při péči o vaše děti a jejich zábavě. V okamžiku můžete získat pocit, jako by se vaše povinnosti zdvojnásobily. Je možné ustoupit a nechat je sledovat televizi a hrát videohry, to však není pro mnoho rodičů ten nejideálnější případ. Jako jiný zdroj může být také možné najít chůvu, která vám pomůže pobavit a sledovat vaše děti v takových případech.

Proto jsme vám sepsali několik tipů a nápadů, které rodičům pomohou, aby jejich děti zůstaly zaneprázdněné během práce z domova!

Mějte naplánovaný program

Děti jsou často opravdu neposedné, snadno rozptýlené a rychle se nudí. To je docela výzva. Jedním ze skvělých způsobů, jak můžete zajistit, aby váš den byl organizovaný, aby děti byly zaneprázdněné a zabavené během vaší práce, je vytvořit denní plán! Tímto způsobem budou mít různé úkoly, které mohou dělat po celý den, a vy si můžete naplánovat, kdy jim můžete věnovat větší pozornost. To jim také pomáhá zůstat v normálném spánkovém a denním režimu a usnadní jim to přizpůsobení se potenciálním změnám, které mohou proběhnout.

Můžete také být kreativní při různých činnostech, které mají děti v daný den dělat, nebo jim dokonce dát různé možnosti pro různé časové úseky, aby si mohly vybrat vlastní dobrodružství! V takovém případě, pokud pro ně není naplánovaná aktivita zajímavá, budou existovat pěkné alternativy, které mohou vyzkoušet! Níže najdete několik nápadů na aktivity, které můžete zařadit do harmonogramu, aby vaše děti byly zaneprázdněné a zabavené, a další nápady, jak je zaměstnat!

Tvořivé projekty

Existuje spousta různých tvořivých projektů, které jsou dostatečně jednoduché, aby je děti mohly dělat pod občasným nebo žádným dohledem! Ty mohou dětem poskytnout skvělý způsob, jak se pobavit a rozptýlit. Na naší tvořivé stránce najdete mnoho uměleckých a tvořivých nápadů, které můžete s dětmi dělat. Několik tipů, jak pomocí tvořivých nápadů zajistit, aby se vaše děti bavily, když pracujete doma:

  • Zkuste si vybrat nápady, které jsou pro vaše děti dostatečně jednoduché, aby je zvládly samy a nezahrnovaly věci, které mohou být pro ně nebezpečné (například ostré hrany). To záleží na věku dítěte. Můžete také předstříhat materiály, aby děti nepotřebovaly nůžky.

  • Dobrým tipem je zřízení různých tvořivých stanic po domě! Zde můžete předem připravit materiály pro několik různých tvořivých nápadů nebo řemeslných projektů, aby vaše děti mohly snadno začít s projektem a rychle pokračovat s dalším, aniž byste museli znovu připravovat materiály!

I když vám to může pomoct udržet děti zabavené, zatímco se musíte soustředit na práci, určitě si udělejte čas na obdivování a chválení jejich výtvorů! Určitě to ocení!

Honba za pokladem

Dalším skvělým nápadem, jak udržet děti zabavené, je vytvořit jim honbu za pokladem po vašem domě! Organizace a rozložení může zabrat trochu času, ale je to skvělý způsob, jak je rozptýlit a popustit uzdu jejich fantazii! Může to být tak jednoduché, jako skrýt pár lístečků s nápovědami na různých místech po celém domě, nebo tak složité, jako připravit hluboký přepracovaný příběh, kde se děti promění na piráty prozkoumávající ostrov pro zakopaný poklad nebo špiony na tajné misi!

Může to být skvělý způsob, jak udržet děti zaneprázdněné a zabavené a příjemný způsob, jak se zapojit, je (pokud je to možné) nechat vaše děti ptát se vás na nápovědy, pokud si nebudou vědět rady. Můžete jim dokonce dát omezený počet nápověd, aby to bylo ještě více zábavné!

Virtuální chůva/doučovatelka

Pokud opravdu potřebujete mít pracovní hovor, kde potřebujete udělat prezentaci, nebo je z nějakého jiného důvodu důležité, aby vás děti nerušily, může být skvělou volbou najít chůvu, která se o ně postará virtuálně!

V takovém případě s nimi může **chůva Skypovat nebo mít videohovor ** a bavit je při vaší práci. Existuje spousta věcí, které chůva a dítě mohou dělat společně, od společného tvoření, kreslení obrázků, učení se zábavných písní a her a mnohem víc. Tato možnost může být také užitečná, i když nemáte důležitý hovor, ale jen se musíte na něco soustředit nebo se věnovat něčemu do práce. Může to opravdu pomoct vašemu dítěti cítit se méně osaměle a mít někoho, kdo se mu věnuje, když vy nebudete mít tolik času věnovat se mu nebo si s ním hrát při práci!

Virtuální chůvy mohou být užitečné také při vzdělávání vašeho dítěte. Mohou například pomoct doučovat vaše dítě a naučit je lekce z různých předmětů. Online chůvy nebo lektoři mohou těmto dětem pomoct s jakýmikoli problémy, které mohou mít s porozuměním učiva, a celkově jim mohou pomoct se dále učit!


Existuje spousta hlídaček právě teď na naší platformě, které uvedly, že mohou pomoct s domácími úkoly nebo péčí o děti osobně nebo také virtuálně, pokud to bude potřebné!

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma