Kontrola bezpečného domu: Jak zajistit, aby vaše dítě bylo v bezpečí

Kontrola bezpečného domu: Jak zajistit, aby vaše dítě bylo v bezpečí

Od Babysits
3 min čtení

Bezpečnost vašeho dítěte je jednou z nejdůležitějších věcí na světě, zejména doma. Podle našich 5 tipů se stanete mistrem v zabezpečení vašeho domu pro děti.

Pokud čekáte nové miminko, pravděpodobně se cítíte nadšeně a zároveň ve stresu. Jednou z nejdůležitějších věcí, o které byste jako nový rodič měli uvažovat, je bezpečnost vašeho nového miminka, počínaje zabezpečením vašeho domu tak, aby byl bezpečný pro děti.

How to childproof your house: 5 child safety hacks every parent needs to know

Jak být doma s dětmi v bezpečí

Jakmile dítě přijde na svět, všechno kolem vás se naplní radostí. První měsíce pro vás budou zcela novým světem a váš denní režim se pravděpodobně obrátí vzhůru nohama.

A než se nadějete, vaše děťátko se začne plazit. To znamená, že byste měli být připraveni, jakmile vaše dítě začne chodit po domě.

Jak můžete ze svého domu udělat bezpečné místo pro děti?

Skvělou zprávou je, že vás to nemusí stát celoživotní úspory, aby vaše dítě bylo doma v bezpečí. Možnosti, jak z domu udělat bezpečné místo pro děti, mohou být cenově dostupné a relativně snadné na provedení.

Zde si můžete prohlédnout 5 levných způsobů, jak z domu udělat bezpečné místo pro batole.

How to childproof your house: 5 child safety hacks every parent needs to know

1. Bezpečnostní zámky na okna

Nejdříve musíte zabezpečit vaše okna. Pokud chcete mít okna otevřená, aniž byste se museli obávat, že z nich vaše dítě vypadne, musí mít všechna okna přídavný zamykací systém, aby je děti nemohly otevřít. Kromě toho by měly být opatřeny ochrannou lepicí páskou.

2. Dětská pojistka na kliky

Pokud chcete zajistit kliky dětskou pojistkou, můžete si vytvořit jednoduché zařízení z materiálu, který máte doma! Vezměte plastovou nádobu a před položením přes kliku dveří do ní vyřízněte díru. Utáhněte na spodní straně víka a máte to!

Zdroj: “25 home childproofing hacks keep kids safe”

3. Chrániče hran

K ochraně hran stěn a rohů nábytku musíte použít nárazuvzdorný materiál. Můžete pak být klidní, protože toto bezpečnostní opatření zabrání tomu, aby si vaše dítě bouchlo hlavu.

4. Schovejte nebezpečné látky

Látky, jako jsou léky, čisticí prostředky, alkohol, tabák, produkty na rostliny nebo zapalovače je třeba uchovávat na místech nepřístupných dětem: nahoře nebo v uzamčených zásuvkách. Měli byste si dávat pozor hlavně na pilulky a malé předměty, které děti mohou spolknout.

5. Uvolněte přístupové cesty

Tyto cesty musí být bez veškerých překážek, když jsou děti ještě velmi malé. Alternativním a vhodným řešením je také použití bezpečnostní bráničky. Tím zabráníte tomu, aby se děti při plazení nebo chození po domě zranily, co je zvláště užitečné na vrchu a spodku schodiště.


Seznam může být určitě delší, ale jedná se o nejdůležitějších 5 bezpečnostních tipů, které by měl každý rodič vědět pro zabezpečení domu pro děti.

Bezpečnost dítěte je důležitou součástí starostlivosti o dítě. Pokud máte chůvu, vysvětlete ji, jak udržet vaše dítě v bezpečí a jaké dětské pojistky váš dům má. Jistota je jistota. S dětmi je důležité být opatrný a organizovaný, o to více s novorozenci.

Připojte se ke komunitě hlídání dětí!

Zaregistrujte se zdarma